Ontdek de 11 zalen voor jouw evenement

Een evenement om te herinneren, volledig verzorgd. Van ontvangst tot catering, en van technische installatie tot decoratie! Voor iedere sfeer en ieder evenement is er een zaal.

Kies uit maar liefst 11 zalen, allemaal met hun eigen sfeer en mogelijkheden. Wil je uitzicht over het levendige Neude of een intieme filmzaal? Een statige kamer voor een private dinner, of een openbare ruimte waar nieuwsgierige bibliotheekbezoekers binnenlopen bij je presentatie? Een knusse vergaderplek of de iconische Grote hal? Ontdek hier de zaal die perfect is voor jouw evenement.

Bekijk onze zalen

Compleet met catering

Zicht op NODA en Theater

Catering op maat maakt jouw evenement compleet. Duurzaam, lokaal, en aangepast aan mogelijke dieetwensen – maar vooral ontzettend lekker. Van kopje koffie tot driegangendiner!

Ontdek onze catering

Jouw evenement in Neude11?

Collegezaal - zicht op Oudegracht

Wil je meer informatie over onze zaalverhuur in Utrecht? Samen bekijken hoe we jou compleet kunnen ontzorgen voor jouw evenement? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vraag nu je offerte aan

Er is geen afgesloten garderobe en er zijn ook geen kluisjes standaard aanwezig. Het is wel mogelijk een kleine afsluitbare zaal te huren naast je evenementzaal, waar je je spullen veilig op kunt bergen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Jazeker. We hebben een openbaar wifi-netwerk (Publicroam) voor bezoekers en een besloten netwerk voor jou als klant. Je vindt het netwerk en het wachtwoord op verschillende plekken in de bibliotheek. Ons personeel helpt je natuurlijk ook graag als je er vragen over hebt.

Zeker! Je kan deze hier alvast downloaden. Ook in de bibliotheek vind je deze flyer met handige plattegrond, informatie en leuke weetjes over Bibliotheek Utrecht.

Door een zaal te huren in Bibliotheek Utrecht zit je niet alleen heel centraal in Nederland en Utrecht zelf: je wordt ook nog eens omringd door Utrechtse historie, boeken en kunst. Als dat niet inspirerend is! Plus: je wordt volledig ontzorgd als het gaat om ontvangst, technologie, catering en meer. Zo kun jij je focussen op je evenement, en zelf ook genieten van je dag of avond. En als kers op de taart steun je door een zaal te huren bij Bibliotheek Utrecht direct haar maatschappelijke projecten. Goed bezig!

Dichtbij! En ook nog eens superbereikbaar. Buslijnen 2, 8, 28, 50, 55, 73, 74 of 77 stoppen bij halte Neude, bijna voor onze deur. En via Vredenburg en de Potterstraat is het maar 10 minuten lopen vanaf treinstation Utrecht Centraal.

Als je zaalverhuur in provincie Utrecht zoekt, wil je vast vooral heel bereikbaar zijn vanuit alle hoeken van Nederland. Het wordt niet centraler dan Neude11: je zit middenin de stad Utrecht, vlakbij station Utrecht Centraal en er zijn verschillende parkeergarages in de directe omgeving. Die inspirerende omgeving van de bieb, het mooiste en meest iconische gebouw van Utrecht, krijg je er gratis bij.

Sommige zalen dienen meer doelen dan alleen zaalverhuur. Zo zijn de Grote Hal en de Tribune openbare ruimtes, waar mensen een stukje Utrechtse historie en allerlei bibliotheekboeken kunnen bewonderen. Maar er zijn ook ruimtes om letterlijk en figuurlijk kennis en ideeën te delen, te ontwikkelen en te verspreiden. Daarom bespreken we graag de mogelijkheden met je om deze zalen te huren.

Sowieso bedrijven die graag teruggeven aan de maatschappij in het algemeen, en aan de stad Utrecht in het bijzonder. Maar natuurlijk zijn alle bedrijven en evenementen welkom voor zaalverhuur in Bibliotheek Utrecht: van zelfstandige kunstenaars tot verenigingen, van grote organisatie tot festivals – en alles daartussenin. Zo hebben het Nederlands Filmfestival, de VPRO, het UWV, Oxfam Novib en bijvoorbeeld Universiteit Utrecht al gekozen om hun evenement te organiseren in Neude11.